Waarom is kracht training zo belangrijk voor senioren?

Krachttraining we doen het allemaal steeds meer. Alleen de doelgroep die er het meeste baat bij heeft. Besteed hier doorgaans te weinig aandacht aan of voert het niet op het juiste niveau uit.

Spiermassa opbouwen is ook voor 55+ heel goed mogelijk. Daarnaast zou het juist voor deze doelgroep de hoogste prioriteit moeten hebben. Er zijn zoveel voorbeelden van klachten als stijve spieren, pijn bij bewegen en snel moe zijn. Die door goed te leren bewegen en je belastbaarheid weer op te schroeven. Vaak verdwijnen als snel voor de zon.

Je hoeft daarvoor niet langer dan 2x per week 30 min aan de krachttraining. Dan wordt er bij krachttraining vaak meteen gedacht aan heel zwaar tillen of saaie oefeningen met de vaste apparaten. Dit is maar een heel klein gedeelte van wat krachttraining kan zijn. Zelf probeer ik te kijken naar welke bewegingspatronen mensen het meeste moeite te kosten. Dan gaan we juist daarmee aan de slag. Dus houden we het zo dicht mogelijk bij het dagelijks leven.

Dus ben je ook helemaal klaar met alle pijntjes en niet meer alles kunnen doen wat je vroeger zo normaal vond? Stap dan nu uit die comfort zone en ga aan de slag met een krachtprogramma dat voldoet aan jou eisen.

Gerelateerde blogs:

Voor als je voor het maximale resultaat gaat op het gebied van spieropbouw, fitter worden of gewoon een beter fysiek.

Zijn personal trainingen je te duur? Of train je liever alleen? Dan kun je ook voor mijn online coaching kiezen!

Wil jij ervaren hoe je met 30 minuten trainingen een geweldig resultaat kan behalen in 7 weken ? Lees dan snel verder.

Proberen?

Gratis proefles