Hoe vaak train jij in de week?

Hoe vaak train jij in de week? Heb je ook enig idee waarom je zo vaak traint? Wat je stappenplan ook is. Probeer in ieder geval te zorgen dat je een stappenplan hebt. Dan bedoelen we natuurlijk niet alleen voor vandaag en morgen. Het liefst heb je een plan van maanden of misschien wel een jaar. Dit geeft je meteen een veel duidelijker overzicht van wat je wil bereiken en hopelijk ook meer motivatie om dit doel te bereiken.

Stel je zegt ik ga deze week 2x sporten is het doel natuurlijk ontzettend vaag en geeft dit weinig motivatie voor de meeste mensen. Dit wordt vaak al een ander verhaal als je zegt ik wil over 6 maanden ongeveer 10 kg afvallen. Hoe groot je je doel ook maakt of het dan toch per week is of per maand of per jaar. Schrijf een plan uit welke spieren wil je trainen. Waarom je ze wil trainen. Maak een planning hiervoor en zorg dat je vaste dagen begint te pakken om die workouts te doen. Het moet gewoon een agendapunt van die dag zijn. Dit kan je allemaal helpen om te zorgen dat de kans veel groter wordt dat je het ook echt gaat doen. Los van dit alles raad ik toch altijd aan om dit met een professional aan te pakken die er verstand van heeft. Iemand die weet wat er voor nodig is om jouw doel te behalen en die ook kan schakelen met je als het niet lekker loopt.

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij jouw doelstelling? Vraag dan nu een gesprek aan.

Meer artikelen

Kan ik na mijn 50e nog spiermassa winnen?

Het verouderingsproces en spiermassa Het is een veelvoorkomende misvatting dat het onmogelijk is om na je 50e spiermassa op te bouwen.

Lees verder

Pijn of ongemak? begrijp het verschil en vind jezelf terug

Het verschil tussen pijn en fysiek ongemak is essentieel om de juiste aanpak te bepalen.

Lees verder

Daar ben ik te oud voor

We zijn samen al een tijdje aan het sporten. Na een paar maanden trainen en opgemerkt te hebben dat Petra steeds meer praatjes krijgt.

Lees verder

Active Life staat voor resultaat op het gebied van afvallen, spieropbouw en revalidatie. Samen voor resultaat!

Gratis proefles