Moet je ontbijten om je verbranding op gang te brengen?

Het goede antwoord is NEE.

Je hoeft niet te ontbijten om je stofwisseling op gang te brengen. Gelukkig staat je stofwisseling namelijk nooit stil. Wil jij ontbijten omdat je s’morgens gewoon honger hebt en dit je ritme is helemaal prima. Heb jij pas de behoefte om 12 uur s’middags een keer wat te gaan eten ook geen probleem.

Wat veel belangrijker is om je verbranding lekker hoog te houden is voldoende bewegen. Al zal je ook hier als je bijvoorbeeld af wilt vallen geen wonderen van hoeven verwachten. Het gaat allemaal om de balans van calorieinname/verbranding. Wil je aankomen dan zorg je dat de je een calorieoverschot hebt is het doel afvallen dan wil je dus een calorietekort aanhouden. Een gezonde balans tussen voeding en beweging zal altijd doorslaggevend zijn samen met uiteraard een duidelijk plan voor jouw doelstelling.

Wil jij ook een duidelijk plan voor jouw doel opstellen? Vraag nu een gratis gesprek aan.

Meer artikelen

Kan ik na mijn 50e nog spiermassa winnen?

Het verouderingsproces en spiermassa Het is een veelvoorkomende misvatting dat het onmogelijk is om na je 50e spiermassa op te bouwen.

Lees verder

Pijn of ongemak? begrijp het verschil en vind jezelf terug

Het verschil tussen pijn en fysiek ongemak is essentieel om de juiste aanpak te bepalen.

Lees verder

Daar ben ik te oud voor

We zijn samen al een tijdje aan het sporten. Na een paar maanden trainen en opgemerkt te hebben dat Petra steeds meer praatjes krijgt.

Lees verder

Active Life staat voor resultaat op het gebied van afvallen, spieropbouw en revalidatie. Samen voor resultaat!

Gratis proefles